GymBeam Erythrit 1000 g

Kód: GBERYTHRIT1000
8,65 €
Skladom
Môžeme doručiť do:
2.5.2024
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Garancia vrátenia peňazí
Garancia vrátenia peňazí
Doprava zadarmo už od 69 €
Doprava zadarmo
Už od 69 €
Viac ako 11 rokov overený obchod na trhu
Overený obchod
Viac ako 11 rokov na trhu

Podrobný popis

Erythrit: 100% náhrada cukru bez kalórií, bez glykemického indexu, ktorá nezvyšuje inzulín a hladinu cukru v krvi

Erythrit (Eryhtritol) je 100% náhrada cukru - používa sa ako prírodné sladidlo, ktoré sa mimochodom prirodzene vyskytuje v mnohých druhoch ovocia (hrušky, melón, hrozno) a vo vyšších kontráciach aj v potravinách, napríklad v sójovej omáčke, syre, víne či pive. V potravinách slúži na zvýraznenie arómy, zvlhčovanie, ako náhradné sladidlo, stabolizátor či zahusťovadlo. Vyzerá veľmi podobne ako cukor, je asi až o 60-80% sladší než sacharóza, avšak neobsahuje žiadne kalórie. Disponuje radou pozitívnych vlastností - nízký glykemický index, nízký obsah kalorií, nízky preháňajúci účinok. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vplyv ani na hladinu inzulínu.

  

Erythrit vzniká fermentáciou rastlinného cukru - cukor sa zmieša s vodou a potom sa prírodne kvasí do eryhritolu. Potom sa prefiltruje, nechá sa kryštalizovať a potom sa suší. Hotový výrobok vyzerá ako cukor, má aj rovnakú váhu a objem, avšak má len 65-70% sladivosti cukru. 90% eryhritu sa vstrebáva priamo v tenkom čreve a do 24 hodín sa vylúči. Erythrit nemetabolizuje s ústnymi baktériami, čo znamená, že neprispieva k vzniku zubného kazu.

 

Erythritol bol schválený pre použitie ako náhrada cukru v Japonsku v roku 1990. V Spojených štátoch, je klasifikovaný ako všeobecne považovaný za bezpečný (GRAS) od roku 1997. V Austrálii a na Novom Zélande bol schválený v roku 1999.


Čím sa sladidlo Erythrit líši?

  • Je fermentovaný - vyrába sa fermentáciou prírodného cukru z kukurice
  • Je tepelne stabilný až do 160°C
  • Je bezkalorický - zatiaľ čo väčšina podobných sladidiel je nízkokalorických, eryhtritol neobsahuje žiadne kalórie
  • Nie je glykemický - nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Erythritol je preto vhodný pre ľudí s cukrovkou.
  • Je to najjednoduchšie stráviteľný cukrový alkohol - viac ako 90% eryhritolu sa absorbuje v tenkom čreve, takže do hrubého čreva sa dostane len minimálne množstvo. Pri iných cukrových alkoholoch je to naopak, a preto ich užívateľom často spôsobujú hnačky a ďalšie podobné príznaky. 
  • Nie je karcinogénny - štúdie preukázali, že nemá karcinogénne vlastnosti.
  • Je to antioxindant - eryhtritol pomáha v boji proti voľným radikálom, ktoré sú zodpovedné za proces starnutia. Je dokonca účinnejší ako iné cukrové alkoholy, pretože sa ľahko absorbuje a nie je metabolizovaný.

 Erythrit  a jeho výhody

  • neobsahuje kalórie
  • nemá vplyv na hladinu cukru v krvi
  • nemá vplyv na hladinu inzulínu
  • má nulový glykemický index
  • je tepelne stabilný
  • je priateľský k zubom, nespôsobuje zubné kazy
  • je bezlepkový a bezlaktózový
  • má sladkú chuť 

Kde ho využijete?

Používá sa do náplní do pečiva, cukrovinek, žuvačiek, mliečných nápojov, bonbónov, mrazených dezertov, pudingov, nízkokalorických nápojov a dalších potravin. Erithrytol je ideálné ochucovadlo do káv, čajov limonád, do omáčiek a dresingov, stolových sladidiel. Samozrejme, poslúži vám aj pri varení a pečení.
 

Zloženie

Erythrit 100%.

 

Dávkovanie

Používajte ako alternatívu cukru, v rovnakých dávkach ako cukor. V pomere 1:1.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

Nutričné hodnotyv 100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Bielkoviny 0 g
Tuky 0 g
   z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 100 g
   z toho cukry 0 g
   z toho alkoholové cukry 100 g
Sodík 0 g

 

Upozornenie

Výrobok nie je náhradou pestrej a vyváženej stravy. Skladujte pri teplote do 25°C. Chránte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosahu detí. Výrobca neručí za škody vzniknuté nevhodným použitím alebo skladovaním. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

Alergénové upozornenie: Môže obsahovať stopy mlieka, sóje, vajec a orechov.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: