KOMPAVA Glutamín 500 g
Kód: KMPGLUT500Podrobný popis
L-glutamín je aminokyselina, ktorá tvorí až 60% voľných aminokyselín v svalových bunkách a je hlavným zdrojom dusíka na tvorbu svalových bielkovín. Podporuje zabudovávanie aminokyselín do svalových bielkovín a je potrebný pre bunky imunitného sytému a črevnej sliznice. Pravidelný príjem Glutamínu do svalov zabraňuje deštrukcii a devastácii svalstva pri náročnom tréning a pri potréningovej katabolizácii.
Hlavné úlohy KOMPAVA Glutamínu v tele:
- ochraňuje svalové bielkoviny pred rozpadom
- urýchľuje regeneráciu svalstva po tréningu
- stimuluje rast novej svalovej hmoty
- zvyšuje zásoby svalového glykogénu
- posilňuje organizmus v stave stresu a fyzickej záťaže
- reguluje hladinu krvnej glukózy
- pre silové športy je vhodné začať najprv s menšími dávkami 3g 2 – 3 krát denne, po 1. týždni zvýšiť dávku na 5g 2 – 3 krát denne
- pre vytrvalostné športy odporúčame užívať 3g 1 – 2 krát denne
- pre deti od 8 rokov 3g 1 x denne
- pre deti od 11 do 18 rokov 3g 2× denne
- L-glutamín je najlepšie užívať na prázdny žalúdok v ranných hodinách, 1 hodinu po tréningu a pred spaním, minimálne počas 3 týždňov.
Príprava: 3 g (1 kávová lyžička) alebo 5 g (1 odmerka) prášku rozmiešajte v 200 ml vody alebo džúsu.
L-glutamín.
Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy. Nevhodné pre deti do 8 rokov. Vedľajšie účinky nie sú známe. Po otvorení obal starostlivo zatvárajte. Nevystavujte priamemu slnečnému svetlu. Skladujte mimo dosahu malých detí, v suchom prostredí, v dobre uzavretom obale, pri teplote do 25°C. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy.
No doping – výrobok neobsahuje žiadnu látku zo Zoznamu zakázaných látok Svetového Antidopingového kódexu. Výrobok neobsahuje konzervačné látky, syntetické farbivá, ani geneticky modifikované suroviny.
NO alergens – neobsahuje žiadne alergény
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.